Snelmenu

Informatie over de gebruikte symbolen

Algemeen

Op deze pagina vind u informatie over de gebruikte symbolen. Rechts vindt u de waarderingen per onderdeel. Deze criteria zijn afgeleid van de in Nederland gehanteerde gegevens volgens het Handboek voor Toegankelijkheid en de landelijke toegankelijkheidscode.

4 punten - Meest toegankelijk
Pictogram 4 punten4 punten - rolstoeler
Dit symbool geeft aan dat het gebouw of de locatie voor de meeste mensen redelijk goed te bezoeken is. Ook voor rolstoelgebruikers die zelfstandig op pad zijn.

3 punten - Meer toegankelijk
Pictogram 3 punten3 punten - rolstoeler met duwer
Dit symbool geeft aan dat het gebouw of de locatie voor mensen in een rolstoel met een begeleider of wat hulp, en eventueel voor mensen in een rolstoel met een sterke armfunctie, en mensen met krukken of een wandelstok redelijk goed te bezoeken is.

2 punten - Minder toegankelijk
Pictogram 2 punten2 punten - wandelaar met stok
Dit symbool geeft aan dat het gebouw of de locatie voor mensen met krukken of een wandelstok, of mensen die slecht ter been zijn, redelijk goed te bezoeken is. Voor de meeste rolstoelgebruikers voldoet het niet.

1 punt - Minst toegankelijk
Pictogram 1 punt1 punt - wandelaar
Dit symbool geeft aan dat het gebouw of de locatie eigenlijk alleen voor mensen zonder fysieke problemen goed te bezoeken is. Voor de meeste rolstoelgebruikers, voor mensen met krukken of een wandelstok en mensen met kinderwagens of veel bagage voldoet het niet.

Ja / Aanwezig - 4 punten
Pictogram 4 punten
Dit symbool wordt gebruikt om aan te geven dat een voorziening (voor blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden) aanwezig is en/of dat roken niet is toegestaan.

Nee / Niet aanwezig - 1 punt
Pictogram 1 punt
Dit symbool wordt gebruikt om aan te geven dat een voorziening (voor blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden) niet aanwezig is en/of dat roken is toegestaan.

Hoofdmenu