Snelmenu

Openbaar Vervoer

Op deze pagina vindt u informatie over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in de gemeente Overbetuwe. Selecteer rechts het gewenste item voor meer informatie over trein, station, bus en ander vervoer.

Op de website 9292ov.nl vindt u een speciale versie voor mensen met een beperking. Deze speciale reisplanner heet XS9292.nl en is gemakkelijk toegankelijk voor bijvoorbeeld slechtzienden of mensen met een andere beperking.

Hieronder volgen een aantal veelgestelde vragen.

Zijn alle bussen toegankelijk?
De meeste bussen hebben een uitschuif- of instapplank en een rolstoelplek, ook de buurtbussen.Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Breng of op deze website van de Stadsregio Arnhem Nijmegen

Zijn alle bushaltes toegankelijk?
Nee, een deel van de bushaltes is toegankelijk, sommigen alleen voor mensen met een visuele beperking. Kijk op Haltescan welke halte goed toegankelijk is. U kunt het ook op het overzichtje van de betreffende buslijn zien. Voor eind 2014 moet ruim de helft van alle bushaltes toegankelijk zijn.

Mag ik met de rolstoel in de bus?
Ja. De nieuwste bussen voldoen aan de Europese richtlijnen. Hierin staan ook eisen als het gaat om de toegankelijkheid. Zo hebben bussen een lage instap en zijn ze voorzien van een uitschuif- of uitklapplaat bij de middelste deur. Zo kunnen mensen in een rolstoel of met een rollator gemakkelijk de bus in of uit. In de bus zelf is plek voor twee handbewogen rolstoelen of één elektrische rolstoel van maximaal 120 bij 70 bij 109 cm (lengte/breedte/hoogte).

Zijn de treinstations toegankelijk?
Het station Elst heeft toegankelijke perrons, blindegeleidelijnen en hellingbaan. Op beide stations (Elst, Zetten) wordt geen stationsassistentie aangeboden. U kunt hier dus niet per rolstoel reizen als u assistentie daarbij nodig hebt om in/uit te stappen. Voor meer informatie over het reizen per trein met een beperking kunt u terecht op de website van de NS. Wilt u meer weten over de blindegeleidelijnen op de stations, klik dan hier.  Het station Zetten heeft toegankelijke perrons, geen blindegeleidelijnen.

Mag ik met een scootmobiel in de trein?
U mag uw scootmobiel meenemen in de trein onder voorwaarde dat u vooraf bij het Bureau Assistentieverlening regelt dat er een verrijdbare brug aanwezig is bij het in- en uitstappen. In Elst en Zetten zijn daarvoor geen mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de NS.

Zijn de ponten toegankelijk?
Het pontveer Randwijk-Wageningen is  toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen en gehandicaptenvoertuigen (Canta's). Voor meer informatie kunt u terecht op deze website

Hoofdmenu