Snelmenu

Recreatie

Wandelingen in de Overbetuwe

In de gemeente Overbetuwe kunt u schitterend fietsen en wandelen. U komt ongetwijfeld een keer langs of over de Linge, de langste rivier van Nederland. Langs de rivier vindt u mooie boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes. Ook een fiets- of een wandeltocht over de dijken, langs de Waal of de Neder-rijn, is een belevenis.

De bruikbaarheid, toegankelijkheid om onderstaande wandelingen per rolstoel of scootmobiel te rijden is nog niet bekend.

Rondje Heteren (ca 5 km)
Rondje Driel (ca 8 km), een wandeling met "toen" en "nu"
Lakemonderoute in Hemmen (ca 6 km)
Rode Lijntjes route in Heteren ca 7 km)
In de schaduw van de Tempel, wijk Westeraam in Elst (ca 3 km)
Rondje Randwijk (ca 5 km)

Bovenstaande routes kunt u hier downloaden

Over het thema Romeinen en Bataven zijn in de afgelopen jaren speciale themaroutes verschenen. De bijbehorende routeboekjes zijn verkrijgbaar via de VVV. Hierover leest u meer op de pagina Romeinen en Bataven.
In Elst zijn twee wandelroutes uitgezet. Een natuur- en een cultuurwandeling. Beide routes zijn 7 km lang. In de routebeschrijving vindt u behalve een plattegrond en ook beschrijvingen van de bezienswaardigheden.

Twee wandelroutes in het Hollanderbroek
Hier kunt u twee routes wandelen over natuurlijke paden: Rondje Homoet (5,2 kilometer) en Rondje Kom (4,6 kilometer). Onderweg komt u informatiepanelen tegen die u informeren over de natuur, cultuurhistorie en het grondgebruik. Meer achtergrondinformatie vindt u in de brochure met bijbehorende wandelkaart. U kunt deze brochure afhalen bij het gemeentehuis of bij één van de Overbetuwse bibliotheken.
Per fiets of scootmobiel een rondje afleggen (route downloaden) van 50 km die, u via knooppunten door de hele gemeente voert.

Fietsroutes

Op http://www.lekkerfietsen.nl/ vindt u meer informatie en gratis routes. U kunt op deze site ook zelf een route samenstellen met de routeplanner.  Onder andere een rondje Overbetuwe. Het is nog onbekend in hoeverre deze routes ook per scootmobiel of handbike af te leggen zijn. Laat het ons weten!


Hoofdmenu