Snelmenu

Veelgestelde Vragen

Algemeen

Wat zijn de openingstijden van een bepaalde (toeristische) attractie/organisatie?
Voor vragen over de openingstijden van de op deze site vermelde gebouwen/objecten moet u bij het betreffende gebouw/object zelf zijn. Van ieder gebouw/object staan tenminste het adres, telefoonnummer en/of e-mailadres vermeld. Als we de openingstijden weten, vermelden we deze wel. We ondernemen echter geen extra actie om deze te achterhalen en zijn dus afhankelijk van de beheerder van het gebouw/object of hij/zij deze vermeldt.
Het zou handig zijn als jullie ook de prijzen erbij vermelden.
Onze functie is primair het geven van informatie over de toegankelijkheid van een gebouw/object voor mensen met een handicap. Voor detailinformatie zoals de entreekosten moet u bij het gebouw/object zelf zijn.
Ik ben op zoek naar het adres van een organisatie, maar kan het niet vinden. Kunt u mij aan het adres helpen?
Als u de naam van de organisatie goed heeft gespeld en uw zoekcriteria niet te strikt heeft toegepast, staat deze dus niet op de site. Bij gelegenheid wil de webmaster u wel helpen. Handiger en sneller is om in dat geval via een zoekmachine of digitale telefoongids te zoeken.

Parkeren

Hoe kom ik aan een Europese gehandicaptenparkeerkaart?
U kunt bij uw gemeente een Europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Meer informatie en het digitale aanvraagformulier kunt u vinden bij het Digitale Loket op de website van gemeente Overbetuwe.
Mag ik met mijn Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) overal parkeren?
Nee, u mag daarmee op alle algemene gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren. Parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen is gratis..
Wanneer kom ik in aanmerking voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats?
U moet tenminste een Europese gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder hebben (GPK). Voor meer informatie kunt u terecht op het digitale loket van gemeente Overbetuwe.
Waar kan ik terecht met klachten over het parkeren voor gehandicapten?
Klachten over parkeerbeheer kunt u melden bij de milieuwachters van de gemeente
Is er een overzicht van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in de gemeente Overbetuwe?
Er is op dit moment nog geen actueel overzicht. Op deze website kunt wel zien of er bij de in kaart gebrachte gebouwen een gehandicaptenparkeerplaats in de buurt is.

Openbaar Vervoer

Klik hier voor veelgestelde vragen over het Openbaar vervoer

Hoofdmenu