Snelmenu

Zoek een gebouw

Welkom op de site Toegankelijk Overbetuwe

Een van de speerpunten van de gemeente Overbetuwe is zorgen dat haar inwoners zo volwaardig mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Het uitgangspunt hierbij is dat de gemeente initiatieven uit de samenleving stimuleert en faciliteert. Het idee van de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe om deze site op te zetten ondersteunt de gemeente daarom van harte.

Hoe gebruikt u deze site

De site werkt met symbolen, per toegankelijkheidsonderdeel van een gebouw worden streepjes gescoord.
Meer uitleg over de symbolen? Klik hier

Om direct de toegankelijkheid van een gebouw te vinden, vult u hiernaast in het zoekscherm een naam of plaats in. Of klik op een van de items die eronder staan. De meest toegankelijke gebouwen (met 4 streepjes) staan bovenaan.
Vervolgens kunt u de gebouwen sorteren op uw persoonlijke eisen op het gebied van toegankelijkheid en de mate van bereikbaarheid. Bovendien kunt u twee gebouwen met elkaar vergelijken.

Bovenaan dit scherm vindt u in de blauwe menubalk meer informatie over Openbaar Vervoer, Recreatie,  Symbolen, Contactadres en Publicaties.
Bedrijven kunnen onder Publicaties de juiste gegevens vinden hoe zij hun gebouwen toegankelijker kunnen maken. Kent u een gebouw dat nog niet op deze site staat? Laat het ons weten.

Deze site is een hulpmiddel. U kunt snel zien of een publiek gebouw voor u bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar is. Deze gebouwen zijn gecheckt door vrijwilligers die hiervoor opgeleid zijn en meestal ook ervaringsdeskundig zijn.

 

Hoofdmenu